Algemene informatie over battlefield tours

Hoe lang duurt een battlefield tour?

Dit is afhankelijk van de battlefield tour die je boekt. Bij de beschrijvingen van de battlefield tours staat altijd vermeld hoe lang die tour duurt. Voor battlefield tours die een volle dag of meerdere dagen duren, mag je rekenen op ruime dagen, dus tussen de 8 en 10 uur dat we bezig zijn.
 

Moet je (specifieke) kennis van geschiedenis hebben om een battlefield tour te kunnen volgen?

Nee hoor. Zowel mensen met kennis van geschiedenis als mensen zonder enige voorkennis kunnen van een battlefield tour genieten. Als het nodig is geef ik extra informatie over achtergronden, lokaties en gebeurtenissen. Maar ... een gezonde interesse in geschiedenis is wel noodzakelijk. We gaan immers voor meerdere uren, soms meerdere dagen op pad naar allerlei lokaties en uitleg over krijgshandelingen daar. Voldoende 'zin erin' is dan wel nodig.   
 

Geeft u ook battlefield tours afgestemd op specifieke wensen?

Ja, dit is zeer zeker mogelijk. Als u wilt kunnen bepaalde lokaties of gebeurtenissen meer of juist minder nadruk krijgen, of andere lokaties/gebeurtenissen ingepast. Hiervan moet ik echter wel vooraf op de hoogte zijn, én houdt u er rekening mee dat de mogelijkheden bij een battlefield tour in een 'gemengde groep' beperkter zijn dan bij een privétour. Neem contact met mij op als u over de mogelijkheden voor u wilt afstemmen.   
 

Kunnen kinderen mee in een rondleiding?

Kinderen zijn welkom, maar houdt er rekening mee dat we veel en langdurig onderweg zijn. Ook kan het steeds maar weer uitleggen van gebeurtenissen voor jongere kinderen gaan vermoeien en vervelen. ik adviseer daarom ook om kinderen jonger dan 10 jaar niet mee te nemen, en daarboven ook alleen als ze zelf geïnteresseerd zijn in (krijgs-)geschiedenis. Oh ja, als u een fiets- of wandelrondleiding boekt, houdt u er dan ook rekening mee dat uw kind die afstand ook moet fietsen of lopen.
 

Mogen we onze hond meenemen?

Sorry, maar helaas kunnen honden en overige huisdieren niet mee.  
 

Zijn de battlefield tours toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking?

Vanwege de aard van de lokaties zijn niet al deze lokaties gemakkelijk toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Echter, vaak valt er best om heen te werken of een alternatieve oplossing te vinden, ook afhankelijk van wat de beperking precies is. Als iemand in uw groep een mobiliteitsbeperking heeft, neem dan contact met mij op om dit te bespreken.  
 

In welke talen kunnen de battlefield tours worden gegeven?

Alle battlefield tours kunnen in het Nederlands, Engels en Duits worden gegeven. Gemengd is geen probleem.   
 

Sommige aanbieders nemen museumbezoek op in hun prijs; waarom doet Battlefield Discovery dit niet?

Battlefield Discovery vindt dat een museum bezoek altijd optioneel moet blijven. In onze ervaring willen sommige mensen ergens onderweg erg graag een museum in, terwijl anderen dit juist niet willen. Battlefield Discovery laat dit dus aan u zelf over wanneer een tussenstop in de omgeving van een museum is gepland. Waar mogelijk biedt Battlefield Discovery u op deze lokaties een parallel programma, bijvoorbeeld museumbezoek of het verkennen van de directe omgeving. U betaald dus ook nooit voor musea die u niet bezoekt.
 


Prijs en minimaal aantal personen

Hoe werkt het prijsmechanisme nu precies?

Dit hangt in eerste instantie af van het soort tour. Is het een boor Battlefield Discovery georganiseerde bustour, dan ligt de prijs tussen EUR 48,- en EUR 52,- per dag. Voor meerdaagse tours komen daar kosten hotelovernachting en eten bij, alsmede eventuele entreekosten. De prijs voor een privé-tour hangt af van de groepsgrootte. Als de tour langer of korter duurt dan een volle dag of meerdere volle dagen, dan wordt de prijs hierop navenant aangepast. Veteranen van WO2 betalen natuurlijk niets. Zie ook de informatie hierover op de pagina "prijzen en boekingen".  
 

Hoeveel personen zijn minimaal nodig om een tour door te laten gaan?

Bij een georganiseerde bustour is het doorgaan van de tour afhankelijk van het aantal deelnemers. Het exacte aantal kan verschillen al naar gelang de soort tour. Bij een privé-tour is het aantal deelnemers niet van belang voor het doorgaan van een battlefield tour. In principe geldt ... als je een privé battlefield tour boekt dan gaan we ook.
 


Boekingen

Kent Battlefield Discovery speciale arrangementen voor veteranen?

Ja, voor veteranen van WO2. Zij kunnen natuurlijk geheel gratis mee.
 

Ik heb een battlefield tour geboekt; wanneer en hoe krijg de detailinformatie van deze tour?

Nadat u het volledige factuurbedrag heeft betaald (uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de battlefield tour) stuur ik u per mail de noodzakelijke detailinformatie. Dit omvat onder andere de aanvangstijd, startlokatie als ook andere nuttige informatie.
 

Kan ik ook een hotel boeken via Battlefield Discovery?

Nee, dit is niet mogelijk. Battlefield Discovery is geen reisagentschap. Als u ergens wilt overnachten zult u zelf uw hotel of andere accomodatie moeten boeken. Ik kan u echter wel adviseren welke hotels in de buurt van de startlokaties liggen.
 

Ik heb een battlefield tour geboekt, maar moet helaas annuleren. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Het is natuurlijk erg jammer dat u moet annuleren. Als herplannen tot uw mogelijkheden behoort, dan kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u daadwerkelijk annuleren, dan ligt het aan het moment waarop ik uw annulering ontvang of u in aanmerking komt voor restitutie. Annuleert u meer dan 10 dagen voor aanvang van de battlefield tour, dan krijgt u het volledige betaalde bedrag retour. Voor annuleringen vanaf 10 dagen voor aanvang van de battlefield tour, dan moet ik helaas annuleringskosten in rekening brengen. Zie ook de algemene voorwaarden voor nadere informatie.   
 

Wat gebeurt er precies als Battlefield Discovery een battlefield tour annuleert?

Een battlefield tour gaat in principe altijd door, tenzij er te weinig deelnemers zijn (uitgezonderd privétours). Of het nu warm of koud is of als het regent, dit heeft vrijwel geen effect op een battlefield tour per auto/personenbus. Voor fiets- en wandelrondleidingen zijn we natuurlijk wel meer afhankelijk van het weer, maar een paar kleine buitjes schrikken niet af. Het valt echter niet uit te sluiten dat er omstandigheden en situaties optreden waarop geen invloed kan worden uitgeoefend. Bijvoorbeeld dat ik een been breek, of als het weer dusdanig slecht is dat de veiligheid en het welzijn van deelnemers in gevaar komt. Met name als we per fiets of wandelend gaan. Mocht een overmachtsituatie zich voordoen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op om alternatieven te bespreken. Zie ook de algemene voorwaarden voor nadere informatie.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens? 

Het spreekt voor zich dat wij hier zorgvuldig mee omgaan. Lees svp ons privacy statement voor een volledige uitleg.  
 


Voorbereidingen

Heb ik laarzen of wandelschoenen nodig?

Op veel lokaties moeten we wat lopen, soms ook 'off road'. Een paar goede schoenen om mee te wandelen is handig, maar u hoeft geen erg lange wandelingen te verwachten. Anders gezegd: mijd slippers, hakken en nette schoenen, maar voor de rest is het snel ok. Voor de wandelrondleidingen adviseer ik wel goede wandelschoenen! Als het regenachtig is of de voorgaande dagen is geweest, overweeg dan laarzen o.i.d. in verband met modder en plassen.   
 

Het ik specifieke kleding nodig?

We zijn de hele dag buiten. Dus als het koud is, warme kleren aan; als het warm is, kleedt u koel. Vergeet in geval van warmte niet zonnebrandcreme en hoofdbescherming. Op de fiets: neem voor de zekerheid regenkleding mee als het kan gaan regenen. Buiten dat; trek vooral iets aan dat voor u comfortabel zit voor een buitenactiviteit.
 

Wat is er geregeld voor lunch?

Het programma houdt rekening met een lunchpauze. We stoppen zoveel mogelijk bij een plek waar je iets eenvoudigs kan eten en drinken. U kunt natuurlijk ook uw eigen lunchpakket meenemen. Houdt u er ook rekening mee dat de lunch de enige echte onderbreking is van een rondleiding. Neem dus wat te drinken en evt. wat snacks mee voor als u onderweg iets wilt nuttigen.  
 

Waar moeten we naartoe voor de start van een battlefield tour en hoe laat starten we?

De exacte details krijgt u een paar dagen voor aanvang van de rondleiding en nadat u het volledige factuurbedrag heeft voldaan. U mag in ieder geval erop rekenen dat u zelf naar een centrale lokatie moet reizen voor de start van de rondleiding, en dat we redelijk vroeg beginnen als we een hele dag of meerdere dagen voor de boeg hebben.
 


Vervoer

Zorgt Battlefield Discovery voor vervoer?

Voor groepen tot maximaal 8 deelnemers totaal levert Battlefield Discovery in principe vervoer. Als uw groep uit meer personen bestaat, dan moet u zelf voor (aanvullend) vervoer zorgen.  

We willen de battlefield tour graag met eigen auto volgen. Kan dit?

U mag natuurlijk altijd met uw eigen auto rijden in plaats van de auto/personenbus van Battlefield Discovery. Dit is echter niet van invloed op de prijs.
 

Wij hebben een grote groep (>8). Kan Battlefield Discovery voor busvervoer zorgen voor een grote groep?

Helaas niet. Wij kunnen tot maximaal 8 personen met ons vervoer rondrijden. U zult in dit geval zelf voor een bus of aanvullend vervoer moeten zorgen. Ik kan u echter wel in contact brengen met bedrijven in de regio die busvervoer aanbieden.
 

Levert of verhuurt u ook de fietsen voor een fietsrondleiding?

Nee. U zult uw eigen fiets moeten meenemen, of in de omgeving moeten huren. Als u er geen weet, dan kunt u contact opnemen voor mogelijke adressen.
 


Ik heb een andere vraag!

Als u een andere vraag heeft, of u wilt meer informatie, dan kunt u mailen naar battlefielddiscovery@onsbrabantnet.nl, en ik stuur u binnen een paar dagen een antwoord. U kunt natuurlijk ook bellen.