Mijn naam is Edwin Popken. Geschiedenis, specifiek krijgsgeschiedenis heeft mij altijd al enorm geïnteresseerd. Al vanaf jonge leeftijd lees ik boeken, bestudeer ik bronnen en achtergronden, en bezoek ik verschillende lokaties die bekend of minder bekend zijn. Specifieke aandacht krijgen de eerste en tweede wereldoorlog, maar ook de holocaust en concentratiekampen grijpen mijn aandacht.
 
Aangezien ik woon in een deel van Nederland waar operatie Market Garden zich heeft afgespeeld (sterker nog: de in de televisieserie uitgebeelde aanval op Nuenen door e-506 speelde zich in het echt op ongeveer 200 meter van mijn huis af), ben ik zeer vaak te vinden op de plekken in de regio waar toen gevochten is. Maar ook lokaties verder weg bezoek ik regelmatig.
  
Er valt altijd meer te weten te komen en te begrijpen over de krijgshandelingen die ons verleden en ons heden beïnvloeden. Wat is er gebeurd? waar was dat exact? Hoe zag de lokatie er toentertijd uit? Hoe hebben de betrokkenen het ervaren? Door een combinatie van het bestuderen van officiële geschiedschrijving, persoonlijke verhalen, bronmateriaal, oude kaarten en foto's, en sporen in het landschap heb ik in de loop der jaren gedegen kennis opgebouwd over de gebeurtenissen van toen.
 
Al meerdere jaren geleden startte ik met het rondleiden van groepjes mensen naar deze lokaties en het delen van de verhalen. Langs deze weg is een hobby uitgegroeid naar wat nu Battlefield Discovery is. Via Battlefield Discovery wil ik geïnteresseerden kennis laten maken met de plekken en verhalen van toen. Niet 'slechts sight-seeing' maar een ontdekkingstocht terug in de tijd!
 
Als slagveldgids ben ik geassocieerd lid van het International Guild of Battlefield Guideshet Liberation Route Europe Guide Network, en heb mijn Master behaald in Militaire Geschiedenis Military History aan de  University of Birmingham, UK. Daarnaast werk ik regelmatig en intensief samen met musea en tourisme organisaties in binnen- en buitenland, zoals: 
 
Als u geïnteresseerd bent in "waar zij vochten"  en een helder beeld wilt krijgen van wat daar toen gebeurde , en hoe het eruit zag in die dagen, dan nodig ik u graag uit om de pagina rondleidingen te bezoeken of contact met mij op te nemen.