Nieuws

12 juni 2016 - tour "De slag bij Overloon"

Geplaatst 1 jun. 2016 05:55 door Edwin Popken   [ 1 jun. 2016 05:58 bijgewerkt ]

Zondag 12 juni aanstaande organiseert Battlefield Discovery in samenwerking met Oorlogsmuseum Overloon de tweede battlefield tour "De slag bij Overloon". 

Tickets verkrijgbaar via deze de facebook pagina van Oorlogsmuseum Overloon.

Nieuwe open inschrijving tours in het najaar

Geplaatst 19 jun. 2015 02:18 door Edwin Popken   [ 19 jun. 2015 02:19 bijgewerkt ]

Dit najaar staan er weer een aantal open inschrijving tours op de agenda. Voor deze tours kunnen geinteresseerden inschrijven, uiteraard zolang er nog plek is. Kijk op de pagina "Geplande tourdagen" voor meer informatie. 

Veritable / Blockbuster tours in mei 2015

Geplaatst 24 jan. 2015 08:08 door Edwin Popken

Op zowel 5 als 6 mei 2015 organiseert Battlefield Discovery een slagveldtour rond operatie Veritable/Blockbuster. Voor zover er nog plek vrij is, kunt u zich voor een van beide dagen inschrijven
De tour is ook op andere data mogelijk. Neem hierover contact op met mij. 

Extra tourdagen "Bevrijding Nuenen" ter gelegenheid 70-jarige herdenking!

Geplaatst 18 sep. 2014 13:38 door Edwin Popken

Speciaal ter gelegenheid van de 70-jarige herdenking organiseert Battlefield Discovery de tour "Market Garden - Bevrijding van Nuenen ca." op twee extra dagen. 

Op zondagmiddag 28 september en op zondagmiddag 19 oktober zal deze tour worden gehouden. Inschrijving kan eenvoudig via deze site. En als u in de gemeente Nuenen ca. woont, dan krijgt u onder vermelding van de speciale actiecode (zie lokale kranten Rond de Linde of Nuenense Krant van week 39, of uw deelnamebewijs als u meegereden heeft in Historische Route Nuenen op 19 september) een fikse korting op deelname. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus schrijf snel in!

Geplande tourdagen voorjaar en zomer 2014 bekend

Geplaatst 14 apr. 2014 07:29 door Edwin Popken

De geplande tourdata voor het voorjaar en zomer 2014 op de site gepubliceerd! U kunt zich voor een van deze data inschrijven om met een van onze battlefield tours mee te gaan. 

Uiteraard blijft het mogelijk om op een andere dag een battlefield tour te boeken. Neem hiervoor gewoon even contact met mij op. 

Documentaire bevrijding Nuenen op lokale omroep

Geplaatst 29 sep. 2013 01:34 door Edwin Popken   [ 29 sep. 2013 01:45 bijgewerkt ]

De afgelopen paar weken heeft Battlefield Discovery meegewerkt aan een documentaire van de Lokale Omroep Nuenen over de bevrijding van de gemeente in september 1944. Deze documentaire wordt vanaf vandaag uitgezonden op de lokale televisie.
 
Voor veel mensen is deze geschiedenis bijna vereenzelfigd door de serie Band of Brothers over de Amerikaanse eenheid Easy company 506 Parachute Regiment. Toch weten veel mensen nauwelijks dat er door veel meer eenheden, op meerdere plekken en op meerdere dagen is gevochten in en rond de dorpen van de gemeente Nuenen. In totaal hebben bijna 3 compagnies en nog een los peloton Amerikaanse parachutisten, 1 Brits tankbataljon en 3 losse tanksquadrons, en 1 Brits bataljon gemotoriseerde infanterie in de gemeente slag geleverd met een Duitse tankbrigade en een bataljon Duitse parachutisten. In deze documentaire worden deze tumulteuze dagen belicht.

Nieuwe tours van Battlefield Discovery

Geplaatst 26 aug. 2013 09:10 door Edwin Popken   [ 26 aug. 2013 09:11 bijgewerkt ]

Wij hebben het aanbod van battlefield tours uitgebreid met een aantal standaard tours in de Ardennen en in het Rijnland. Het Ardennenoffensief is bij velen bekend, maar de verovering van het Rijnland is een vaak vergeten bladzijde in de geschiedenis van de tweede wereldoorlog. Toch is hier zeer zwaar gevochten en onder vaak uiterst zware omstandigheden. De grootste tankslag in westelijk Duitsland, en was essentieel om de aanval over de Rijn te kunnen starten!
 
Kijk snel op de Battlefield Tours pagina voor deze en andere tours.

Geplande tourdagen voor zomermaanden bekend

Geplaatst 13 jun. 2013 01:17 door Edwin Popken   [ 13 jun. 2013 01:41 bijgewerkt ]

Ik kreeg regelmatig de vraag of Battlefield Discovery ook standaard data heeft waarop bepaalde battlefield tours worden gegeven. Om aan deze behoefte tegemoet te komen zijn nu voor een aantal battlefield tours een paar data geprikt waarop u zich eenvoudig kunt inschrijven. Kijk op onze tourplanning wanneer welke battlefield tour standaard is ingepland. 

Dit betekent overigens geenszins dat een battlefield tour niet ook op een andere datum kan. Ook andere dagen zijn en blijven mogelijk, zoals u ook gewend bent van Battlefield Discovery!! Schikt geen van de standaard data u, maar bent u wel geïnteresseerd om een battlefield tour te doen? Neem even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Regelmatig nieuwe berichten en informatie via Facebook en Twitter

Geplaatst 13 jun. 2013 00:32 door Edwin Popken

Via de accounts op Facebook (www.facebook.com/BattlefieldDiscovery) en Twitter (www.twitter.com/BattlefieldDisc) worden regelmatig nieuwe berichten en interessante informatie gedeeld. Zorg dat je ons volgt op Facebook en op Twitter om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen. 

  

Succesvolle battlefield tour door gemeente Nuenen voor groep 8

Geplaatst 28 feb. 2013 07:58 door Edwin Popken

Vanochtend gaf Battlefield Discovery een succesvolle battlefield tour door Nuenen, Gerwen en Nederwetten aan een groep 8 van een lokale basisschool. Deze tour werd gegeven als praktische aanvulling op de geschiedenislessen die de kinderen hebben over de tweede wereldoorlog. Een korte impressie van deze tour kunt u vinden op www.facebook.com/BattlefieldDiscovery.

1-10 of 15