Home‎ > ‎

Bevrijdende Vleugels en Battlefield Discovery intensiveren bijzondere samenwerking op het gebied van herdenkingstoerisme!

Bevrijdende Vleugels en Battlefield Discovery intensiveren bijzondere samenwerking op het gebied van herdenkingstoerisme:

Bezoekers trekken naar plekken buiten het museum:

Geschiedenis ‘herbeleven’ kan het best op de plek waar het daadwerkelijk gebeurd is.

Museum Bevrijdende Vleugels


In 2017 hebben Museum Bevrijdende Vleugels en Battlefield Discovery, onder leiding van militair historicus en slagveldgids Edwin Popken, een jaar lang proef gedraaid met het aanbieden en verzorgen van zogenaamde Battlefield Tours. Bij deze tours bezoeken deelnemers locaties waar belangrijke gebeurtenissen zich daadwerkelijk hebben afgespeeld, en krijgen daarover tekst en uitleg. De vraag bleek erg groot: Juist door echt het veld in te gaan, plekken te bezoeken en de geschiedenis op indrukwekkende wijze herbeleven, was een schot in de roos. Dit heeft er voor gezorgd dat Bevrijdende vleugels en Battlefield Discovery er voor gekozen hebben om de handen voor een langere periode ineen te slaan.


In toenemende mate is er interesse in, en aandacht voor het zogeheten herdenkingstoerisme. De verwachting is dat met de aankomende 75-jarige herdenking van de bevrijding in 2019 deze interesse verder zal toenemen. Door de samenwerking aan te gaan, bieden Bevrijdende Vleugels en Battlefield Discovery gasten een breed en interessant pallet van museumcollectie tot de verhalen op de daadwerkelijke locaties. 


Het aantal tours en de invulling daarvan word momenteel flink uitgebreid, om zo een nog breder publiek te kunnen voorzien. Zo worden er dit seizoen routes aangeboden welke bijvoorbeeld per fiets, en zonder gids te zijn te beleven, waarbij de deelnemer uitleg krijgt op specifieke locaties via hun smartphone.