Welkom bij Battlefield Discovery


Battlefield Discovery doet onderzoek naar en geeft educatieve rondleidingen (battlefield tours) naar slagvelden en andere krijgshandelingen in onze geschiedenis. Meer specifiek; de krijgshandelingen in de 20ste eeuw in Noordwest Europa.
 
De meeste locaties (klein en groot) waar gevochten is tonen nog steeds de littekens en andere sporen van de gevechten. Geschreven officiële geschiedenis, persoonlijke verhalen, lokale kennis van de omgeving van toen, en de sporen van gevechten leveren samen het verhaal van onze geschiedenis. Door deze onderdelen samen te brengen, wordt geschiedenis meer dan een verhaal over vroeger ... het wordt een ontdekkingstocht terug in de tijd!

Alsof we terug in de tijd gaan

Onze battlefield tours kunnen op verschillende manieren worden gegeven: met een auto of busje, maar ook op de fiets of op sommige locaties zelfs wandelend. Hoe we het slagveld ook verkennen, Battlefield Discovery neemt u mee terug in de tijd. U bezoekt niet alleen de locaties zoals bij een sight-seeing tour gebruikelijk is, maar u krijgt ook ruim uitgelegd en toegelicht welke gebeurtenissen indertijd zich daar voltrokken, hoe, én hoe de omgeving en andere omstandigheden van toen van invloed waren. Natuurlijk ontdekt u bekende, soms zelfs beroemde, plekken van een bepaalde slag, maar ook minder bekende maar minstens net zo interessante plekken komen aan bod.
Nieuw: Bevrijdende Vleugels en Battlefield Discovery intensiveren bijzondere samenwerking op het gebied van herdenkingstoerisme!


Na de succesvolle samenwerking vorig jaar, gaan wij vanaf dit jaar onze samenwerking met Museum Bevrijdende Vleugels verder uitbouwen. 
Lees snel meer in dit persbericht.        Operatie Market Garden        

Op 18 september 1944 startte de grootste luchtlandingsoperatie die de wereld ooit zag. Drie luchtlandingsdivisies poogden de bruggen tussen Eindhoven en Arnhem te veroveren. Parallel daaraan trok het Britse 30e legerkorps op van België richting Arnhem. Al snel werden delen van deze weg Hell's Highway genoemd. Klik hier voor al onze Market Garden Tours.

Operatie Market Garden

26 augustus 2018 - Battle at Best

Op zondag 26 augustus 2018 organiseert Battlefield Discovery in samenwerking met Museum Bevrijdende Vleugels de wandeltour "Market Garden - Battle at Best". Schrijf je nu in via deze link.

www.bevrijdendevleugels.com


9 september 2018 - Band of Brothers Battlefield Tour

Op zondag 9 september 2018 organiseert Battlefield Discovery in samenwerking met Museum Bevrijdende Vleugels een bustour "Band of Brother Battlefield Tour". Schrijf je nu in via deze link.

http://www.bevrijdendevleugels.com        Slag bij Overloon        

In het najaar van 1944, nadat operatie Market Garden was beëindigd, hadden de Duitsers nog een bruggenhoofd ten westen van de rivier de Maas weten te behouden, het zogeheten Brückenkopf Venlo. Op 30 september 1944 viel de Amerikaanse 7e Pantserdivisie het bruggenhoofd aan. De start van de Slag om Overloon werd daarmee gegeven. Klik hier voor onze Slag om Overloon Tours.

Slag bij Overloon


        Operatie Veritable / Blockbuster        

Op 8 februari 1945 startte de Britse 21ste Legerroep Operatie Veritable. Het doel was om het Rijnland in de omgeving Kleve - Düsseldorf van Duitsers te zuiveren ter voorbereiding van een aanval over de Rijn. Deze operatie werd de grootste slag die ooit onder Canadees commando werd uitgevoerd. Voor de soldaten was Veritable en de opvolger Blockbuster een zeer zware slag die deed denken aan de condities en gevechten van de de eerste wereldoorlog. Klik hier voor onze Operatie Veritable / Blockbuster Tours.


Operatie Veritable/Blockbuster

29 april 2018 - Bustour 'Operation Veritable - Canadese Sector'

Op zondag 29 april 2018 organiseert Battlefield Discovery een bustour "Operation Veritable - Canadese Sector". Schrijf je nu in via deze link.


1 juli 2018 - Bustour 'Operation Veritable - Britse Sector'

Op zondag 1 juli 2018 organiseert Battlefield Discovery een bustour "Operation Veritable - Britse Sector". Schrijf je nu in via deze link.          Het Ardennenoffensief        

Op 16 december 1944 lanceerden de Duitsers hun laatste tegenoffensief in het westen. Hitler's hoop was om Antwerpen te heroveren, de Britse en Amerikaanse legers in tweeën te splitsen, en daarmee uiteindelijk de oorlog alsnog te winnen. Onder wintercondities in het ruwe terrein van de Ardennen werd de grootste slag in de Amerikaanse krijgsgeschiedenis uitgevochten. Klik hier voor onze Ardennenoffensief Tours


Ardennenoffensief