De Amerikanen Tijdens de Slag bij Overloon

Inleiding

Tussen 30 september en 16 oktober 1944 werd in de omgeving Overloon – Venray een zware slag uitgevochten. Deze slag, een direct gevolg van Operatie Market Garden, ging de geschiedenis in als de grootste tankslag op Nederlandse bodem. De meningen zijn weliswaar verdeeld of dit wel een tankslag genoemd moet worden (de infanterie deed het meeste werk), maar dat doet er niets aan af dat deze slag een verschrikkelijke gebeurtenis was voor alle betrokkenen. 

Deze battlefield tour leidt ons langs de plekken waar tijdens de Slag bij Overloon is gevochten. Tijdens de tour zullen we aandacht besteden aan de aanloop tot “Overloon” en strategische belang die de Geallieerden en de Duitsers hieraan hechtten. We gaan zien waar en hoe de Amerikaanse 7th Armoured Division (“The lucky 7th”) aanviel en steeds weer stukliep op de Duitse verdediging. We bezoeken plekken rondom Overloon, Stevensbeek, Vortum-Mullem en bij Kamphoef.

Op elke plek wordt toegelicht wat er is gebeurd, waarom en wat dit voor invloed had. Op enkele plekken zullen we ook persoonlijke verhalen horen, zowel van geallieerden als van Nederlanders en van Duitsers. En op die plekken waar het nog mogelijk is, bekijken we de sporen van de slag. 
 

Hoogtepunten


  • Initiële aanval 7th AD op Overloon en Vortum Mullum
  • CCR bij Kasteel Hatert
  • Gevechten CCA rond Kamphoef
 

Duur

Deze rondleidingen duurt een halve dag.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Deze tour wordt georganiseerd in samenwerking met: 
www.oorlogsmuseum.nl
Op dit moment is de volgende georganiseerde tourdag gepland:
  • Zaterdag 8 juni 2019 - De Amerikanen tijdens de slag bij Overloon
Voor deze georganiseerde tour kunt u een combikaart bestellen, waarmee u aansluitend op de tour tegen groepskortingstarief het Oorlogsmuseum kunt bezoeken. U betaalt dan, naast de prijs voor de tour, EUR 12,50 per volwassene of kind vanaf 13 jaar in plaats van EUR 16,-, of EUR 6,75 in plaats van EUR 11,- per kind (4 t/m 12 jaar) .

Andere dagen zijn ook mogelijk, voor een privétour. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 28,50 per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). 

Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.

 

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.