Market Garden - 1ste Luchtlandingsdivisie / Arnhem

Introduction

Ongetwijfeld het beroemdste deel van Operatie Market Garden: de slag om Arnhem. Hier vocht de Britse 1ste Luchtlandingsdivisie aangevuld met de Poolse Parachutistenbrigade. De Britse 1ste luchtlandingsdivisie had al veel palmares verdient, zowel als divisie als met kleinschalige eenheden uit deze divisie. Denk aan de overal op het radarstation van Bruneval, Noord Afrika, Sicilië, Zuid Italië. Vanwege enorme verliezen kon de divisie niet meedoen aan de invasie in Normandië. Maar voor Market Garden stond zij klaar! Wat volgde was een dagenlang gevecht, veel langer dan van de divisie in planning verwacht werd, tegen een van de meest geharde soldaten van het Duitse leger; het 2e SS pantserkorps, als ook andere eenheden. Tijdens deze slag verdienden de 1ste Luchtlandingsdivisie een enorm respect van zowel vriend als vijand.
 
Deze rondleiding neemt u mee langs de velden, bossen, straten en (uiteraard) bruggen waar de Britten zo hard voor hebben gevochten. We zullen in de voetsporen van de slag het verhaal volgen van de euforie van de eerste luchtlandingen, de blokkades van de Duitsers, de gevechten rond de brug en de perimeter, en zo helemaal naar de nachtelijk terugtocht over de Rijn.
 

Tour highlights

  • DZ and LZ bij Renkum/Wolfheze
  • DZ Ginkelse Heide
  • Opmars naar de bruggen bij Arnhem / hinderlagen en gevechten
  • De verkeersbrug van Arnhem
  • St. Elizabeth's Gasthuis, museum and Onderlangs
  • LZ-L en Johanna Hoeve
  • De onderdoorgang in de treindijk
  • Oosterbeek perimeter
  • Terugtocht over the river
 

Duur

Deze rondleiding duurt een volle dag. Een combinatie met ander Market Garden rondleiding is mogelijk om een meerdaagse volledige rondleiding te krijgen.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Kijk op onze tourplanning wanneer deze tour standaard is ingepland. Ook andere dagen zijn echter mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 75,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. Als u met u eigen vervoer wilt volgen, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.