Market Garden - Veghel-Schijndel-Koevering driehoek (fietsrondleiding)

Inleiding

Terwijl de bulk van de 101ste Luchtlandingsdivisie landde op de Sonse Heide, landde parachutistenregiment 501 bij Eerde en Heeswijk, waarbij Heeswijk feitelijk niet de geplande DZ betrof. De taak van 501 PIR was om Veghel en haar bruggen over het kanaal te veroveren. Wat in de eerste uren een eenvoudige job leek te zijn, mondde uit in felle gevechten om de controle over de weg en de bruggen. De Duitsers kozen hoofdzakelijk dit deel van de corridor voor hun felste tegenaanvallen. Op verschillende plekken wisten de Duitsers de opmars- en aanvoerroute van de geallieerden voor kort of langere tijd door te snijden.  
 
In deze rondleiding fietsen we langs de plekken waar in september 1944 gevochten is. Op verschillende plekken zullen we de sporen en verhalen van deze felle en soms ook wanhopige gevechten langs laten komen.  
 

 
Hoogtepunten

  • Klondike HQ
  • Zwarte vrijdag & geallieerde tegenaanvallen
  • Cannae-manoeuvre bij Veghel
  • Kasteel Heeswijk
  • Schijndel
  • Dropzone-A
  • Eerde
  • Koevering
  • De brug bij Veghel
 

Duur

Deze rondleiding duurt een volle dag. We zullen ongeveer 45 kilometer fietsen.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Kijk op onze tourplanning wanneer deze tour standaard is ingepland. Ook andere dagen zijn echter mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 39,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden
 
Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding. 
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een fietsrondleiding van Battlefield Discovery. Voor deze rondleiding moet u uw eigen fiets meenemen of moet u deze eventueel huren in de buurt. Neem contact met mij op als u hier meer informatie over wilt. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.