Market Garden - Son-Best-St.Oedenrode driehoek (fietsrondleiding)

Inleiding

Op 17 september 1944 springen kort na het middaguur maar liefste 6669 parachutisten uit 412 C-47 transportvliegtuigen boven de Sonse Heide. Kort daarna landden nog een 56 zweefvliegtuigen. De volgende twee dagen volgen nog eens 421 respectievelijk 209 zweefvliegtuigen op deze plek. Vanuit dit landingsterrein startte de 101ste Luchtlandingsdivisie haar aanval op de brug bij Son, Best, St . Oedenrode en de bruggen in Eindhoven. Rond het landingsterrein werd hard gevochten met Duitse eenheden die de terreinen probeerden te herroveren en de 101ste Luchtlandingsdivisie probeerde uit te schakelen.
 
Deze fietsrondleiding neemt u mee langs de wegen, velden en lokaties waar in september 1944 is gevochten, We ontdekken sporen van de oorlog op verschillende lokaties en krijgen steeds meer inzicht in omvang van het gebied dat generaal Taylor moest bewaken in (naar zijn woorden) "cavalery style".
 

Hoogtepunten

  • Gevechten rond de brug bij Son
  • Landingsterreinen Sonse Heide
  • De brug van St. Oedenrode
  • Duitse tegenaanvallen op St. Oedenrode
  • Kasteel Henckenshage
  • Gevechten in en rond de Sonse Bossen
  • Joe Mann 
  • Cole's monument

Duur

Deze rondleiding duurt een dag. We fietsen ongeveer 35 kilometer.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Kijk op onze tourplanning wanneer deze tour standaard is ingepland. Ook andere dagen zijn echter mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 20,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.
 
U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden

Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.

 

Vervoer en startlokatie

Dit is een fietsrondleiding van Battlefield Discovery. Voor deze rondleiding moet u uw eigen fiets meenemen of moet u deze eventueel huren in de buurt. Neem contact met mij op als u hier meer informatie over wilt. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.