Market Garden - bevrijding van Nuenen (fietsrondleiding)

Inleiding

Wellicht heeft u de televisieserie "Band of Brothers" gezien. U herinnert zich dan vast episode 4 waarin Market Garden aan de orde komt, en e-506 in Nuenen vecht. Door deze gedramatiseerde versie van de gevechten in de televisieserie zijn veel mensen geïnteresseerd geraakt in de bevrijding van Nuenen. Waar is nu werkelijk gevochten? Hoe verliepen de gevechtshandelingen die dag echt? Wat gebeurde er die dag nog meer in en rond Nuenen? En hoe zag het er toen werkelijk uit?
 
Het verhaal van de bevrijding van Nuenen wordt ontvouwen in een fietstocht door de drie dorpen van de gemeente Nuenen. We gaan ontdekken waarom de Duitsers Nuenen fortificeerden, wat er die dag precies is gebeurd, en hoe de belevenissen van e-506 de volgende dagen werden opgevolgd.
 
 

Hoogtepunten

  • Bezetting van Nuenen door 107 Pz.Brig. Von Maltzahn
  • Aanval op Nuenen door 2/506 PIRen 44 RTR
  • De mythe van de brug bij Soeterbeek
  • Tankgevecht bij Nederwetten
  • Terugdringen van 107 Pz.Brig. uit de gemeente 
 

Duur

Deze rondleiding duurt een drie uur. We zullen ongeveer 15 kilometer fietsen.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Kijk op onze tourplanning wanneer deze tour standaard is ingepland. Ook andere dagen zijn echter mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 28,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.
 
U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden
 
Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een fietsrondleiding van Battlefield Discovery. Voor deze rondleiding moet u uw eigen fiets meenemen of moet u deze eventueel huren in de buurt. Neem contact met mij op als u hier meer informatie over wilt. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.