Ardennenoffensief - Peipers route

Inleiding

Vlak voor het aanbreken van de dag op 16 december 1944 opende het Duitse leger haar laatste offensief in het westen. Operatie Wacht am Rhein begon met een enorme artilleriebarrage. Kort daarna stormden de Duitse divisies naar voren en vielen de dun bezette Amerikaanse linies aan. Het doel was de herovering van Antwerpen, daarmee het splitsen van de geallieerde legers in twee helften en zodoende een beslissende overwinning in het westen te behalen.
 
De hoofdaanval van de Duitsers werd uitgevoerd door de 1ste SS Panzer Division Leibstandarte Adolf Hitler. Uit deze gelederen zou Kampfgruppe Peiper (vernoemd naar hun commandant Standartenführer Joachim Peiper) de aanval leiden. Beperkt tot smalle wegen die glad waren en vaak slecht onderhouden en geconfronteerd met veel opgeblazen bruggen, kroop de Kampfgruppe langzaam richting het westen. Maar even ten westen van La Gleize liep de aanval uiteindelijk vast en werd Peiper omsingelt en in de verdediging gedrukt. Enkele dagen later ontsnapte de restanten van de Kanmpsgruppe 's nachts te voet naar de Duitse linies.
 
 
Deze tour volgt het pad die Kampfgruppe Peiper aflegde en brengt u langs de plekken waar zij werd opgehouden en geblokkeerd, soms door snel samengestelde Amerikaanse gelegenheidseenheden.  
 
Waarschuwing: Battlefield Discovery ondersteunt, glorificeert en/of rechtvaardigd de Nazi-ideologie niet, noch de acties die in naam van deze ideologie werden uitgevoerd! Het doel van deze tour is om het verhaal te vertellen van een belangrijk onderdeel van het Ardennenoffensief.
  

Hoogtepunten

 • Lanzerath
 • Honsfeld
 • Büllingen
 • Malmedy Massacre
 • Ligneuville
 • Stavelot
 • Trois Ponts
 • Habiemont
 • Cheneux
 • La Gleize
 • Stoumont
 

Duur

Deze tour duurt een volledige dag. Combinatie met andere Ardennenoffensief tours tot een meerdaagse tour is mogelijk.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Standaard rondleidingsdagen zijn op zaterdagen, zondagen en maandagen. Overige dagen van de week in onderling overleg.
 

Boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 75,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Prijzen en algemene voorwaarden kunt u hier. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
 
Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. Als u met u eigen vervoer wilt volgen, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.