Ardennenoffensief - Noordelijke flank

Inleiding

Vlak voor het aanbreken van de dag op 16 december 1944 opende het Duitse leger haar laatste offensief in het westen. Operatie Wacht am Rhein begon met een enorme artilleriebarrage. Kort daarna stormden de Duitse divisies naar voren en vielen de dun bezette Amerikaanse linies aan. Het doel was de herovering van Antwerpen, daarmee het splitsen van de geallieerde legers in twee helften en zodoende een beslissende overwinning in het westen te behalen.
 
Het ardennenoffensief, ook wel The Battle of the Bulge genoemd, werd de grootste slag die de Amerikanen ooit hadden gevochten. In zware wintercondities bestreden beide legers elkaars. Maar na een initieel succes konden de Duisters geen beslissing in hun voordeel
forceren en keerden de geallieerden het tij. Hitlers laatste gok op een overwinning ... en hij verloor.
 
Deze tour gaat langs een aantal van de belangrijke plekken aan de noordelijke flank waar tijdens het ardennenoffensief is gevochten. De focus van deze tour ligt op de Duitse aanval en Amerikaanse verdediging en vertragende gevechten.
 

Hoogtepunten

  • Henri Chappelle American Cemetery
  • Monschau
  • Höfen
  • Wahlerscheid
  • Baraque Michel
  • Rocherath-Krinkelt
  • Elsenborn Ridge
  • Dom Bütgenbach
  • Malmedy
 

Duur

Deze tour duurt een volle dag. Combinatie met andere Ardennenoffensief tours tot een meerdaagse tour is mogelijk.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Standaard rondleidingsdagen zijn op zaterdagen, zondagen en maandagen. Overige dagen van de week in onderling overleg.
 

Boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 75,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Prijzen en algemene voorwaarden kunt u hier. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
 
Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. Als u met u eigen vervoer wilt volgen, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.