Ardennenoffensief - De weg naar Manhay

Inleiding

Vlak voor het aanbreken van de dag op 16 december 1944 opende het Duitse leger haar laatste offensief in het westen. Operatie Wacht am Rhein begon met een enorme artilleriebarrage. Kort daarna stormden de Duitse divisies naar voren en vielen de dun bezette Amerikaanse linies aan. Het doel was de herovering van Antwerpen, daarmee het splitsen van de geallieerde legers in twee helften en zodoende een beslissende overwinning in het westen te behalen. 
 
Het Ardennenoffensief was een van de grootste slagen die het Amerikaanse leger ooit vocht. Hoewel Britse troepen ook een belangrijk aandeel hadden in het uiteindelijk stoppen en terugdringen van de Duitsers, was het Ardennenoffensief primair een Amerikaanse aangelegenheid. Er zijn honderden verhalen van individuen, kleine en grotere Amerikaanse eenheden die de Duitsers op cruciale momenten vertraagden, de Duitse plannen in de war schopten en uiteindelijk de Duitsers terug over de grens joegen.
 
Deze tour brengt u langs een aantal van deze plekken waar Amerikaanse en Duitse troepen hebben gevochten. Specifiek naar  plekken waar US 7th Armoured Division heeft gevochten om St. Vith te verdedigen en waar US 82nd Airborne Division met 75 Infantry Division de opmars van 2. SS Panzer Division en 9. SS Panzer Division hebben gestopt en de Duitsers terug over de rivier de Salm hebben gedrongen.
 

Hoogtepunten

 • Fisher-Woods
 • St Vith
 • Poteau
 • Crombach
 • Parker's crossroads
 • Grandmenil
 • Manhay
 • Bra
 • Fosse
 • Rochinval
 • Goronne

 

Duur

Deze tour duurt een volle dag. Combinatie met andere Ardennenoffensief tours tot een meerdaagse tour is mogelijk.
 

Mogelijke rondleidingsdagen

Standaard rondleidingsdagen zijn op zaterdagen, zondagen en maandagen. Overige dagen van de week in onderling overleg.
 

Boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 75,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Prijzen en algemene voorwaarden kunt u hier. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
 
Na ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.
 

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. Als u met u eigen vervoer wilt volgen, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.