Market Garden - 82ste luchtlandingsdivisie / Nijmegen

Inleiding

Africa, Sicilië, Salerno, the Italiaanse bergen, Anzio, Normandië. Of ze nu vochten als divisie of, soms, als een tijdelijk losgemaakte Regimental Combat Team, de 82ste Luchtlandingsdivisie was zonder twijfel een van de meest ervaren luchtlandingsdivisie van de geallieerden. Tijdens operatie Market Garden was de taak van deze divisie om de bruggen van Grave tot en met Nijmegen te veroveren én de hoogte van Groesbeek te verdedigen tegen Duitste aanvallen vanuit het Reichswald. Ondanks al hun ervaringen tot dan toe en daarna, zouden veel veteranen van de 82ste later zeggen dat zij bij Nijmegen veel van hun felste gevechten hebben meegemaakt. 
 
Tijdens deze rondleiding zullen we de lokaties bezoeken waar de 82ste deze gevechten leverde; eerst alleen, later met hulp van de Britse strijdkrachten, tanks en pantservoertuitgen van XXX legerkorps.
 

Hoogtepunten

  • Brug bij Grave
  • DZ Overasselt
  • Heumen sluisbrug
  • Honinghutje
  • DZ and LZ Groesbeek
  • Mook & Plasmolen
  • Duivelsberg
  • Straatgevechten in Nijmegen
  • De waalbrug van Nijmegen
  • Aanval over de waal door 504 PIR
 

Duur

Deze rondleiding duurt 1 volle dag. Een combinatie met ander Market Garden rondleidingen tot 1 meerdaagse volledige rondleiding is mogelijk.


Mogelijke rondleidingsdagen

Kijk op onze tourplanning wanneer deze tour standaard is ingepland. Ook andere dagen zijn echter mogelijk. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Prijs, boekingen en betalingen

De kosten voor deze rondleiding bedragen EUR 75,- per persoon voor inschrijving in een standaard rondleiding (gemengde groep). Voor privérondleidingen geldt een andere prijsstelling. Meer informatie over prijzen en algemene voorwaarden vindt u hier.

U kunt eenvoudig boeken door gebruik te maken van het boekingsformulier op deze pagina, of door rechtstreeks
contact met mij op te nemen. Door een ingevuld boekingsformulier in te dienen gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

a ontvangst van uw boekingsformulier zal ik nagaan of de door u aangegeven voorkeur rondleindingsdatum c.q. een van de data nog mogelijk is. Indien nodig zal ik contact met u opnemen om details of andere opties te bespreken. Er van uit gaand dat een door u gewenste datum mogelijk is, krijgt u een bevestigingsmail van mij met daarin de factuur en betalingsgegevens. Een aanbetaling kan nodig zijn om uw reservering definitief te maken. Betaling van het volledige factuurbedrag is altijd vereist uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de rondleiding.

Vervoer en startlokatie

Dit is een auto/personenbus rondleiding van Battlefield Discovery. Als u met u eigen vervoer wilt volgen, laat mij dit dan zo spoedig mogelijk weten. De startlokatie en overige details van de rondleiding ontvangt u nadat het volledige bedrag is voldaan.