De meeste strijdtonelen, zowel groot als klein, vertonen nog steeds sporen van de gevechten van toen. Dus als u geïnteresseerd bent in krijgsgeschiedenis dan is een battlefield tour langs die lokaties een geweldige manier om de gebeurtenissen beter te begrijpen. Zeker als u besluit met een gids te gaan die u de gebeurtenissen, achtergronden en historische omgeving kan uitleggen. Battlefield Discovery biedt battlefield tours aan onder begeleiding van een deskundige gids voor individuen en groepen. Niet slechts sight seeing, maar een duidelijke uitleg van de geschiedenis in de omgeving van toen; een ontdekkingstocht terug in de tijd.  
 
Zowel standaard battlefield tours als speciale programma's zijn mogelijk. Alle battlefield tours kunnen worden worden aangepast om meer of minder te focussen op bepaalde lokaties en gebeurtenissen, afhankelijk van de specifieke interesses van de deelnemers.
 

Standaard battlefield tours

Auto/personenbus battlefield tours


De volgende battlefield tours worden met gemotoriseerd vervoer gegeven. Dit vanwege de afstanden tussen de lokaties en duur van de battlefield tour. Battlefield Discovery biedt als service vervoer voor groepen tot maximaal 8 personen. Uiteraard kunt u mij ook met eigen vervoer volgen als u dat liever doet. Is uw groep groter dan 8 personen, dan moet u voor eigen (additioneel) vervoer zorgen.

 
  
 Ardennenoffensief - Noordelijke flank 1 dag
 Ardennenoffensief - Peipers route 1 dag
 Ardennenoffensief - De weg naar Manhay 1 dag


 Operatie Veritable/Blockbuster Rhineland, Reichswald, Hochwald  1 dag


 Operatie Varsity/Plunder Rhineland, Reichswald, Hochwald  1 dag
 


Battlefield tours per fiets of wandelend

Waarom zou u met de auto gaan? Als u graag in de buitenlucht actief bent dan is een battlefield tour per fiets of wandelend een mooie manier om uw twee interesses te combineren. Fiets- en wandel tours zijn zowel leerzaam als ook goed voor uw conditie. De battlefield tours die op deze manier worden gegeven, vindt u hieronder.
 
Houd er s.v.p. wel rekening mee dat u uw eigen fiets moet meenemen of eentje in de buurt zult moeten huren. Battlefield Discovery biedt niet de mogelijkheid om fietsen te huren, maar kan wel doorverwijzen naar verhuurbedrijven.
 
 Battlefield tour (klik de link voor programma en andere details) Duur
Market Garden - Bevrijding van Nuenen ca. (fiets) Hell's Highway0,5 dag
Market Garden - Son-Best-St Oedenrode driehoek (fiets) Hell's Highway1 dag
Market Garden - Gevechten in en rond Sonse Bossen (wandelend) Hell's Highway0,5 dag
Market Garden - Veghel - Schijndel - Koevering driehoek (fiets) Hell's Highway1 dag